Anassa

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Άννα Ραφτοπούλου Υποψήφια Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΣΑ. Ο τόπος μας, εμείς και το ΚΕΛ...

Όλοι μαζί ξεκινήσαμε με αφετηρία τη πείρα και τη γνώση των μεγαλυτέρων, αλλά και τον αυθορμητισμό και τις καινοτόμες ιδέες της γενιάς μας, για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, να βγούμε από τη μιζέρια, να κάνουμε την υπέρβαση. Προχωράμε μαζί στη συγκρότηση μια νέας παράταξης που θα δώσει ΑΝΑΣΑ στην περιοχή μας, χωρίς προκαταλήψεις και στείρα κομματική προσκόλληση. Μια νέα παράταξη που στοχεύει στην ανάπτυξη, την κοινωνική προσφορά, την καινοτομία. Μια νέα παράταξη που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον.

Λέμε όχι στο ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι. Όχι στις λανθασμένες και επικίνδυνες αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οι λανθασμένες και επικίνδυνες αποφάσεις της τελευταίας τριετίας της σημερινής δημοτικής αρχής δεν θα σταθούν εμπόδιο στην οριστική απεμπλοκή του τόπου μας από τα σενάρια καταστροφής του.

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΛ
.
  • Γιατί ένα ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι είτε στηριζόμενο στη παλαιά μελέτη της ΕΥΔΑΠ με ανοιχτές δεξαμενές δευτεροβάθμιας (πρωτόγονης) επεξεργασίας λυμάτων, είτε δήθεν σε νέες μελέτες τροποποιημένες, με κλειστού τύπου επεξεργασία χωρίς όμως δυνατότητα επεξεργασίας της λυματολάσπης, τις οποίες ουδείς γνωρίζει αναλυτικά, θα οδηγήσουν σε μη ανατρέψιμη καταστροφή τόσο των Σπάτων όσο και της Αρτέμιδος.
  • Γιατί οι μελέτες είναι παλιές, η τεχνολογία που προτείνεται πεπερασμένη και δεν υπάρχουν επικαιροποιημένες περιβαλλοντολογικές μελέτες
  •  Γιατί εάν καταστραφεί η θάλασσα μας και οι ακτές μας, θα πληγεί ο τουρισμός μας, θα πληγούν τα μαγαζιά, θα πληγεί η ανάπτυξη.
           Διότι ποιος νοήμων θα έρθει να κολυμπήσει σε μια θάλασσα όπου θα αποβάλλονται επεξεργασμένα λύματα ενός βιολογικού καθαρισμού δευτέρου βαθμού; Διότι στην πραγματικότητα η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ είναι για δεύτερου βαθμού ΚΕΛ και όχι τρίτου βαθμού που παραπλανητικά αφήνουν κάποιοι να διαρρεύσει. Ακόμα όμως και τρίτου βαθμού επεξεργασία να είναι, ίδια θα είναι η υποβάθμιση.

  •  Γιατί θα υπάρξει επίπτωση στο θαλάσσιο πλούτο και στα ψάρια της θάλασσας λόγω της ανάπτυξης εκτροφισμού που σημαίνει αλλαγή της χλωρίδας του βυθού.
  • Γιατί θα υπάρξει πτώση της αγοραστικής αξίας των οικοπέδων της περιοχής μας και των κατοικιών λόγω της υποβάθμισης της περιοχής μας από την εγκατάσταση του ΚΕΛ και την ανυπολόγιστη ρύπανση που θα επέλθει.
           Πιστεύετε αλήθεια ότι αν γίνει το ΚΕΛ θα εξακολουθούν να προτιμούν και να επιλέγουν για κατοικία οι αγοραστές ένα χώρο περιβαλλοντικά επηρεασμένο; Που σημαίνει ότι θα έχουμε πτώση της ανοικοδόμησης, πτώση της κτηματαγοράς, περεταίρω αύξηση της ανεργίας, πτώση της ανάπτυξης, οικονομική καθήλωση.
  •  Γιατί υπάρχει ορατός κίνδυνος να αυξηθούν τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα κι νεοπλασίες λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος από αέρια υδρόθειου, μεθανίου κτλ. που παράγονται από την επεξεργασία των λυμάτων.
ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΝΑΙ
  • Λέμε ΝΑΙ στην εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος που καταψήφισε τη δημιουργία ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι.
  • Λέμε ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που διασφαλίζει την υγεία και το περιβάλλον και δεν απολήγει στη θάλασσα μας.
  • Λέμε ΝΑΙ στη διοχέτευση λημμάτων προς το ΚΕΛ Ψυττάλειας μέσω του κόμβου Αγίου Γερασίμου – Παλλήνης. Αυτή η δυνατότητα προκύπτει από την απόφαση της ΕΥΔΑΠ για την Παλλήνη στις 14-04-2013 με αρ. πρωτοκόλλου 514, όπου αναφέρεται η υπερεπάρκεια του υφιστάμενου δικτύου προς την Ψυττάλεια να δεχθεί τα λύματα της Παλλήνης. Αυτό και μόνο το έγγραφο καταρρίπτει τους παραπλανητικού ισχυρισμούς ορισμένων ότι υπάρχει φόβος υπερχείλισης λόγω κορεσμού του δικτύου.
Ζητάμε το αυτονόητο : Ίση μεταχείριση με τους άλλους δήμους της Αττικής και με τον όμορο δήμο Παλλήνης – Γέρακας, όπου θα συνδεθούν με το δίκτυο της Ψυττάλειας.

Ας μην ξεχνάνε τα υπαρκτά προβλήματα που έχουν προκύψει στις περιοχές Λυκόβρυσης, Πεύκης, Κηφισιάς (δυσοσμία, ρύπανση) από τη λειτουργία του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης. Προβλήματα που αναγκάζουν τους Δήμους των να αναζητήσουν εκ των υστέρων νέες λύσεις οι οποίες όμως είναι πρακτικά δύσκολο να υλοποιηθούν λόγω του μεγάλου κόστους και της γραφειοκρατίας. Ας προβληματιστούν και ας παραδειγματιστούν ώστε να αποφευχθεί η λειτουργία ενός μεγαλύτερου λάθους.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί με εσάς και όλους τους φορείς που αρνούνται το ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι για να γλιτώσει ο τόπος μας από ένα πραγματικό εφιάλτη καταστροφής. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης.

Άννα Ραφτοπούλου Υποψήφια Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας


4 σχόλια:

  1. Κα Ραφτοπουλου για τον αγωγο ΤΟΥ ΚΕΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στην ΧΑΜΟΛΙΑ? θελουμε απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια η θέση σας για το οξύτατο πρόβλημα της ηχορύπανσης από τα μπαρ στην παραλία (πχ στον Άγιο Νικόλαο); Γνωρίζετε καταρχήν το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις του; Γνωρίζετε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οικογένειες ολόκληρες ξαγρυπνούν επειδή κάποια μπαρ που λειτουργούν ως κανονικά κέντρα διασκέδασης με εκκωφαντική μουσική, δε σέβονται ούτε ώρες κοινής ησυχίας ούτε φυσικά τους όρους των αδειών τους; Γνωρίζετε ότι η τοπική αστυνομία όλο αυτό τον καιρό που εμείς υποφέρουμε στην ουσία αδυνατεί (;) να ελέγξει την αυθαιρεσία; Γνωρίζετε ότι παρόλο που οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες έχουν δεχτεί δεκάδες μηνύσεις παρόλα αυτά ο δήμος δεν έχει αφαιρέσει ακόμα ούτε μια άδεια; Ως πότε θα υποφέρουμε με την αφόρητη ηχορύπανση (ιδιαίτερα στην παραλία του Αγίου Νικολάου), ως πότε δεν θα μπορούμε να σταθούμε ούτε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια; Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα για εμάς είναι επόμενα στην κατάταξή μας (χωρίς να υποβαθμίζουμε την σοβαρότητά τους). Παρακαλώ θέλουμε να ακούσουμε τις δικές δεσμεύσεις, γιατί πλέον η κατάσταση είναι ανυπόφορη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι θέσεις μας για τα ΚΕΛ είναι γνωστές και δηλωμένες. Θεωρούμε την ρίψη των επεξεργασμένων λυμάτων στην θάλασσα οικολογικό λάθος. Δυστυχώς όμως τις απόψεις μας αυτές δεν τις συμμερίζεται και ο Δήμος Κορωπίου - Μαρκοπούλου στον οποίο διοικητικά ανήκει η Χαμολιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το πρόβλημα και είμαστε σε θέση να πούμε πως ότι περιγράφεις παραπάνω είναι αλήθεια και είναι αυθαίρετες και παράνομες τακτικές των μαγαζιών που υποστηρίζονται όμως από μια ιδιότυπη διαπλοκή. Η θέση η δική μας είναι απλή και απόλυτη.
    Θα προστατεύσουμε και θα υπερασπίσουμε την νόμιμη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης και με την ίδια ευθύτητα και υπευθυνότητα θα ελέγχουμε κάθε εκτός ορίου και νόμου δραστηριότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή